În ultimii ani s-a tot vorbit despre importanța păstrării igienei, motiv pentru care astăzi, consider util să aduc în discuție un subiect mai puțin dezbătut: este necesar să vă echipați baia cu un bideu electric sau nonelectric?
Sigur că prin prisma activității mele am participat la tot felul de discuții și, în mod evident, am auzit diverse mituri despre acest obiect sanitar. Un lucru este însă cert: bideul se regăsește tot mai des atât în locuințe cât și în camerele de hotel. Trebuie doar să alegeți modelul potrivit, în funcție de nevoie și buget.
Așadar, dacă intenționați să faceți o astfel de achiziție, rămâneți cu mine până la final: urmează o listă cu avantajele utilizării unui bideu electric sau nonelectric în comparație cu cel clasic.
Pentru început, consider esențial să înțelegem că apa în sine este mai igienică decât hârtia, mai puțin iritantă și mult mai eficientă. În timp, bideul, indiferent de tipul ales, va deveni rentabil, deoarece cantitatea de apă folosită este foarte mică. Și, dacă imaginea definitorie a acestuia este tipul suspendat sau la sol, iată că în prezent bifăm o nouă variantă: bideul montat pe vasul de toaletă, care înlocuiește colacul simplu, sau cel poziționat pe sub colac.
Revenind însă la subiectul nostru, alegerea unui bideu electric sau nonelectric este determinată, în mod evident, de facilitățile oferite.
De exemplu, bideul electric, deși mai scump decât unul clasic, oferă multe funcții, printre care: acționarea din telecomandă (devenind în acest fel util persoanelor cu probleme de mobilitate), setarea temperaturii dorite pentru a încălzi apa, jet de aer cald, inclus, pentru uscare. În plus, poziția duzelor poate fi modificată, astfel încât spălarea să fie simplă și eficientă pentru utilizator.
În comparație, bideul nonelectric nu are multe funcții, pe lângă cea de a furniza un jet de apă pentru spălare. Totuși, găsiți modele bune, care funcționează și cu apă caldă, la prețuri accesibile. Acestea se montează ușor și asigură o spălare eficientă, însă poziția duzelor poate fi schimbată doar manual devenind, așadar, mai complicat de folosit în cazul persoanelor cu probleme de mobilitate.
Pe final mai spun doar atât: un bideu simplu spală la fel de bine, însă nivelul de confort este considerabil redus. Optați pentru calitate fără compromis!
Nici un comentariu